Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei Més informació Acceptar

Curs d'Herboristeria i fitoteràpia

Pot inscriure's als nostres cursos a través de la pàgina d'inscripció o trucant al telèfon 93 412 14 45.

Formulari d’inscripció

Presencial

El curs d’Herboristeria i fitoteràpia, és una oferta de formació especialitzada que porta a terme el Gremi d’Herbolaris i Dietètica de Catalunya, sent un dels seus cursos principals a causa de l'experiència, professionalitat i antiguitat que tenim i l’impartim amb un eficaç i experimentat sistema d'ensenyament d'alta qualitat.

Els participants adquireixen els coneixements tant tradicionals com a científics sobre el valor terapèutic de les plantes medicinals, els principis actius que contenen, la manera d'utilitzar-les, les formes de preparació tant antigues com a modernes, les seves propietats i el seu ús, per poder treballar amb els suficients coneixements en aquesta meravellosa professió.

Es tracta d’un curs de herboristeria i fitoteràpia, complet i profund dirigit a propietaris i empleats d'establiments de herbodietética, personal sanitari, comercials del sector herbodietètic, preparadors físics, massatgistes, centres de salut i a totes aquelles persones amants de la naturalesa.

Inclou 20 hores de pràctiques: taller de plantes amb elaboració de preparats. Casos clínics. Plantes medicinals d'entorn urbà. Sortida al camp. Visita al jardí botànic de Barcelona. Visita a un hort de conreu de plantes medicinals.

Material d'estudi inclós.
Despeses desplaçaments i visites, no inclós. 


Durada del Curs d'Herboristeria i fitoterapia: 7 mesos d'octubre a abril.

Horari del Curs d'Herboristeria i fitoterapia: dimecres de 10 a 13h. o de 18 a 21 h. 

Data d'inici del Curs d'Herboristeria i fitoterapia: 4 de octubre del 2017.

Preu del Curs d'Herboristeria i fitoterapia: Inscripció 125€ i 7 quotes de 100€ cada una.

Assignatures del Curs d'Herboristeria i fitoterapia:

Botànica: introducció, el món vegetal, plantes cormòfites, la cèl·lula i els teixits vegetals, l'arrel, la tija, la fulla, fisiologia, funcions de relació i reproducció. 

Herboristeria: història, recol·lecció, assecament i emmagatzematge, formes galèniques, mètodes de preparació, formulacions i principis actius.

Fitoteràpia: glossari, contraindicacions, descripció, composició, part utilitzada, propietats, indicacions, posologia i ús de 75 plantes medicinals dividides pels sistemes locomotor, nerviós, circulatori, sanguini, respiratori, urinari, endocrí, digestiu, reproductor i pell.

Taller de plantes: elaboració de preparats herbals per l'ús culinari, cosmètic, et.

Herborització: sortida al camp per observar i reconèixer les principals plantes medicinals de la nostra flora.

Fotos sortida dels alumnes al camp de les olors: http://www.assocdietherb.com/Campolors.pdf

Fotos de sortida al camp: http://www.assocdietherb.com/Camp.pdf